Concert simfonic de excepție organizat de Primăria Vălenii de munte, Consiliul Local și Centrul cultural “Nicolae Iorga”

Concertul simfonic dedicat doamnelor va avea loc în sala de concerte a Centrului cultural “Nicolae Iorga” la ora 17.00, duminică 10 martie 2024, Vălenii de Munte județul Prahova.

Alături de Camerata Argesis  dirijată de Mădălin Sandu, participă, ca soliști, Gina Sandu la nai, și solistul vocal Ionuț Radu. În program: Marius Țeicu – „Oameni”, Vasile Veselovski – „Și dacă”, Temistocle Popa – „La cârciuma din cartier”, Florin Bogardo – „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”, Jolt Kerestely – „Copacul”, Cristian Vasile – „Zaraza”, Dumitru Lupu – „Mare albastră”, Dan Iagnov – „Nu știam că te iubesc atât de mult”, Seno Ionescu – „Să-mi cânți cobzar bătrân”, Dan Dimitriu – „Nu m-am gândit la despărțire”, “Lonely Sheoherd”- J. Last, “This is my Song” – C. Chaplin, “Marele Blond cu un pantof negru” – V. Cosma, ” My heart will go on” -J. Horner, “Dance de la foret” – Ghe. Zamfir, “Besame mucho” – C. Velazquez. Orchestratori, Zeno Apostolache și Mădălin Sandu.

     Absolvent al Liceului de Arte „Victor Giuleanu” (secția violoncel) din Râmnicu Vâlcea și al Universității Pitești (Facultatea de Muzică, secția Pedagogie muzicală), Ionuț Radu a activat, ca violoncelist, în orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Tot la filarmonica vâlceană a concertat, ca solist vocal. La momentul actual este solistul bandului „DeLaFun”, alături de care cântat în concerte, festivaluri și la posturi de televiziune.

Gina Sandu este absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală, specializarea Nai, a Univeraității Naționale de Muzică din București, promotia 2006 si doctor in muzică din 2013 cu teza „Transcripții pentru nai din muzica Barocului”, la UNMB. A debutat la 13 ani pe scena Operei din Brasov alaturi de orchestra „Crai nou” si a susținut concerte la Sala Palatului, Ateneu, Opera Nationala Romana, Parlamentul Romaniei alaturi de Orchestra Nationala de Folclor și  turnee incepand cu anul 1995 in Olanda, Anglia, Spania, Turcia, Germania, Franta, SUA, Israel, Austria, Republica Moldova, Belgia. Solistă a Cameratei Argesis, Profesor de nai la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitesti din 2004, profesor asociat la Facultatea de Muzica, Pitesti din 2017, Director adjunct al Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, Pitesti din 2022-2023, membru al Carpathian Trio. A obținut premii importante precum: Ordinul „Sfanta Mucenica Filofteea”, oferit de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului in 2015, „Cel mai bun profesor al anului 2008”, oferit de Guvernul Romaniei. Premiul de excelenta „Profesorul anului 2010”, oferit de Fundatia Dan Voiculescu

Mădălin Sandu este dirijorul Cameratei Argesis, orchestrator, concert-maestrul Filarmonicii Pitesti, membru al Carpathian Trio. Mădălin Sandu, este absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti 2003 şi a absolvit cursurile de master în Management în Administraţie Publică la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti 2018. Din anul 2000, violonistul Mădălin Sandu a activat ca solist instrumentist al orchestrei de cameră Philarmonia din Bucureşti, colaborând de asemenea şi cu alte filarmonici din ţară (Bucureşti, Giurgiu, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Râmnicu-Vâlcea). Este concertmaestru al Filarmonicii Piteşti, încă de la înfiinţare (2007), şi solist concertist cu numeroase recitaluri şi concerte susţinute pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria, Coreea de Sud şi Republica Moldova. A avut colaborări importante cu Würth Philharmonic, CMS Vienna, Philharmonic of the Nations şi cu World Peace Orchestra.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *