Despre Noi

O Fereastră către Creativitate

Aspirații

ASOCIAȚIA CULTURALĂ ARGESISART este persoana juridică română de drept privat, nonprofit, fără scop lucrativ, care își va desfășura activitatea sub forma asociației, conform legislației române în vigoare. Asociaţia va avea emblema şi ştampilă proprie. Durata de functionare este nedeterminata.
Capitolul II. Scopul şi obiectivele asociaţiei.
  Dezvoltarea culturii dezvoltarea culturii locale și naționale, a creației în general, a promovării muzicii clasice și lăutărești românești vechi pe plan intern și internațional, sprijinirea tinerelor talente, prin organizarea manifestărilor culturale, de festivaluri naționale de interpretare, spectacole, concursuri, întâlniri ale interpreţilor de muzică, master–class–uri, sesiuni ştiinţifice, editarea de CD – uri, cărţi şi reviste, partituri muzicale, acordarea de premii şi distincţii. În activitatea sa Asociația va promova valorile civice, ale democrației, statului de drept, precum și respectarea ordinii publice.
  Reprezentarea membrilor asociației în relațiile cu organismele guvernamentale, administrația centrală și locală, și alte asociații similare de profil din tara și străinătate, în vederea promovării culturii locale și naționale.
– Organizarea de manifestări culturale, de festivaluri naţionale de interpretare, spectacole, concursuri, întâlniri ale interpreţilor de muzică, sesiuni ştiinţifice.
  Crearea unei baze de informații proprii, editarea de reviste, cărți, partituri muzicale, broșuri, pliante și alte materiale care să promoveze și să informeze cititorii cu privire la cultura locală și națională.
  Participarea membrilor activi ai asociației la manifestări culturale, la festivaluri naționale de interpretare, spectacole, concursuri, întâlniri ale interpreților de muzică, master–class–uri, sesiuni științifice în țară și străinătate.
 Colaborarea cu structura similară din tara și străinătate în vederea promovării culturii, muzicii clasice internaționale și romanești.

Mădălin Sandu

Filarmonica Pitești
Baroc, Clasic, Rock

Anonimo Veneziano

This captivating artwork portrays a serene landscape, where vibrant hues of blues and greens blend harmoniously.

Concert Educativ

Castelul cu Povești

Aventură simfonică pentru copii "Castelul cu Povești"! Orchestra Simfonică Camerata Argesis va prezenta o varietate de piese celebre ale Universului Disney acompaniate de proiecție video si jocuri de lumini.

Concurs Internațional Pop&Clasic

Concursul Internațional Argesisart

This captivating artwork portrays a serene landscape, where vibrant hues of blues and greens blend harmoniously.

Concerte Tematice Concerte Educative Masterclass Aranjamente Orchestrale Colaborări Recitaluri
Concerte Tematice Concerte Educative Masterclass Aranjamente Orchestrale Colaborări Recitaluri
Clasic Baroc Muzică de Film Rock Pop Jazz
Clasic Baroc Muzică de Film Rock Pop Jazz

Premii Distincții și Realizări

Premiile Aclamate ale ArgesisArt

Ordinul Creștin-Ortodox Sfânta Muceniță Filofteia de la Argeș

Distincția acordată Dnei Gina Sandu de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului prin Înaltpreasfințitul Părinte Calinic

2015

Diploma de Excelență

Diploma de excelență acordată dlui Mădălin Sandu din partea Consiliului Județean Argeș prin domnul Constantin Dan Manu (Președinte C.J.Argeș) în Cadrul Galei 10 pentru Argeș pentru activitatea prestigioasă în anul 2016 și pentru promovarea Argeșului la nivel național și internațional.

16 Decembrie 2016

Ordinul Creștin-Ortodox Sfântul Neagoe Basarab

Diatincția acordată Dlui Mădălin Sandu de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului prin Înaltpreasfințitul Părinte Calinic

2015

Certificat de Apreciere

Acordată d-nei Gina Sandu în semn de recunoștință pentru remarcabilul concert susținut la Carnegie Hall organizat cu scopul de a ajuta copiii cu leucemie.

New York, 23 octombrie 2003

Diplomă de Excelență

Acordată d-lui Mădălin Sandu pentru participarea în cadrul concursului de tinere talente "Musika Talente" din Germania in calitate de membru al juriului.

2021

Concerte Organizate

Ani de Experiență

Concursuri Organizate

Echipa Noastră

Testimoniale Care Inspiră

Gina Sandu

Absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală, specializarea Nai, a Univeraității Naționale de Muzică din București, promotia 2006 si doctor in muzică din 2013 cu teza „Transcripții pentru nai din muzica Barocului”, la UNMB. Cariera artistica: A debutat la 13 ani pe scena Operei din Brasov alaturi de orchestra „Crai nou” si a susținut concerte la Sala Palatului, Ateneu, Opera Nationala Romana, Parlamentul Romaniei alaturi de Orchestra Nationala de Folclor și turnee incepand cu anul 1995 in Olanda, Anglia, Spania, Turcia, Germania, Franta, SUA, Israel, Austria, Republica Moldova, Belgia. Colaborarea cu Filarmonica Pitesti a inceput in 2010, participand ca solist in numeroase proiecte ai concerte, sub bagheta dirijorilor: Madalin Sandu, Constantin Grigore, Tiberiu Oprea. Cariera didactica: Profesor de nai la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitesti din 2004, profesor asociat la Facultatea de Muzica, Pitesti din 2017, Director adjunct al Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, Pitesti din 2022. Premii: Ordinul „Sfanta Mucenica Filofteea”, oferit de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului in 2015, Premiul „Cel mai bun profesor al anului 2008”, oferit de Guvernul Romaniei. Premiul de excelenta „Profesorul anului 2010”, oferit de Fundatia Dan Voiculescu Preimiul de excelenta „Gala de 10 a Argesului”, oferita de Consiliul Judetean Arges.

Vice Președinte
Asociația ArgesisArt