ASOCIAŢIA CULTURALĂ ARGESISART


Persoana juridica romana de drept privat, nonprofit, fara scop lucrativ, care îsi va desfasura activitatea sub forma asociatiei, conform legislatiei romane in vigoare. Asociatia va avea emblema si stampila proprie.

Durata de functionare este nedeterminata.


Madalin Sandu
Presedinte

Concertmaestru Filarmonica Pitesti cu titlul de protector al artelor din partea Primariei Pitesti in anul 2007, Manager General Editura Cantabile, Manager, dirijor & orchestrator Camerata Argesis.

Gina Sandu
Vicepresedinte

Prof. Doctor la Liceul de Arte Dinu Lipatti Pitesti. In 2008 a primit diploma de excelenta din partea Guvernului Romaniei pentru rezultate remarcabile in educatie. Solist concertist - nai-Camerata Argesis. Director executiv Editura Cantabile.

 

Scopul si obiectivele asociatiei


Asociatia Culturala ArgesisArt are ca obiectiv dezvoltarea culturii locale si nationale, a creatiei în general, promovarea muzicii clasice si lautaresti românesti vechi pe plan intern si international, sprijinirea tinerelor talente, prin organizarea de manifestari culturale, de festivaluri nationale de interpretare, spectacole, concursuri, întalniri ale interpretilor de muzica, master–class–uri, sesiuni stiintifice, editarea de C.D. – uri, carti si reviste, partituri muzicale, acordarea de premii si distinctii. In activitatea sa Asociatia va promova valorile civice, ale democratiei, statului de drept, precum si respectarea ordinii publice.

__

Reprezentarea membrilor asociatiei în relatiile cu organismele guvernamentale, administratia centrala si locala, si alte asociatii similare de profil din tara si strainatate, în vederea promovarii culturii locale si nationale.

__

Organizarea de manifestari culturale, de festivaluri nationale de interpretare, spectacole, concursuri, întalniri ale interpretilor de muzica, sesiuni stiintifice.

__

Crearea unei baze de informatii proprii, editarea de reviste, carti, partituri muzicale, brosuri, pliante si alte materiale care sa promoveze si sa informeze cititorii cu privire la cultura locala si nationala.

__

Participarea membrilor activi ai asociatiei la manifestari culturale, la festivaluri nationale de interpretare, spectacole, concursuri, întalniri ale interpretilor de muzicămuzica, master–class–uri, sesiuni stiintifice în tara si strainatate.

__

Colaborarea cu structuri similare din tara si strainatate în vederea promovarii culturii, muzicii clasice internationale si romanesti.


ArgesisArt

2014 ~ 2015